Підрядник Великого будівництва Автомагістраль-Південь відремонтує вулицю на Оболоні за 1,3 млрд грн

Підрядник Великого будівництва Автомагістраль-Південь відремонтує вулицю на Оболоні за 1,3 млрд грн

КМДА планує розпочати, відкладений через повномасштабне вторгнення, капітальний ремонт вулиці Богатирської на Оболоні, вартість якого становить 1,3 млрд грн

Департамент транспортної інфраструктури повідомив про підготовку в Оболонському районі Києва капітального ремонту вул. Богатирській з урахуванням принципів безбар'єрності та з облаштуванням велодоріжок.

Під час капітального ремонту обіцяють:

влаштувати новий тришаровий дорожній одяг зі зниженими бордюрами та тактильною плиткою для пішоходів;

облаштувати смугу безпеки та розділову смугу, примикання та місцеві проїзди, тротуари та велодоріжки, рукави дощової каналізації;

перекласти каналізаційні, водопровідні та тепломережі

встановити 320 опор мереж зовнішнього освітлення, а також облагородити прилеглу територію.

Вулиця Богатирська була збудована у середині 1970-х років, востаннє її реконструювали у середині 1980-х років.

Хоча КМДА не вказує вартість проєкту, у тендері на ремонт Богатирської, який було оголошено до початку великої війни у 2022 році, йдеться про суму 1,3 млрд грн. У тендерній документації зазначається, що за результатами торгів було обрано переможця ТОВ "Автомагістраль-Південь". Однак через повномасштабне вторгнення дія договору була припинена.

Автомагістраль-Південь, власниками якої є бізнесмени Валерій Коротков (61%) та Олег Наливаного (39%), отримала найбільшу суму фінансування з держбюджету на будівництво та ремонт автошляхів у рамках програми "Велике будівництво" у 2021 році – 23,27 млрд грн.

У КМДА підтвердили, що капітальний ремонт вулиці поновлюється саме за цим тендером, і сума будівельних робіт залишається без змін.

Читайте також