Юрій Косюк купує актив у виробника м

Юрій Косюк купує актив у виробника м'ясних снеків Kabanosy за €14 млн

Агрохолдинг Миронівський хлібопродукт Юрія Косюка купує українську компанію з переробки м'яса ТОВ "Український м'ясний хутір" у Луцьку

Як повідомляється в річному звіті агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт", опублікованому на Лондонській фондовій біржі, 15 квітня 2024 року група уклала договір купівлі-продажу щодо придбання 100% корпоративних прав у неназваному бізнесі, який переробляє м'ясо в Україні, оцінною вартістю €14 млн.

МХП сподівається, що зможе завершити покупку нового активу до кінця 2024 року.

За даними аналітичної системи Contr Agent, з 18 квітня МХП став співвласником ТОВ "Український м'ясний хутір" у Луцьку. Агрохолдингу належать 24,9% корпоративних прав, решта 75,1% – у луцького бізнесмена Олега Дмитрука.

Адреса реєстрації ТОВ "Український м'ясний хутір" збігається з адресою ТОВ "Дмитрук-Фудз", яка випускає м'ясо-ковбасні вироби під ТМ "М'ясний хутір", снеки під ТМ Kabanosy та ТМ "Чікенззз" (курячі кабаноси), сосиски та сардельки під торговою маркою Parowki.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні із земельним банком у 360 тис. га. МХП представлений торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський".

Читайте також