Закупнянський кар

Закупнянський кар'єр продали компанії з Харкова за 62,4 млн грн

ТОВ "Сухий порт" з Харкова після дискваліфікації переможця аукціону ТОВ "Ендюренс Агро" приватизувало активи Закупнянського кар'єру у Хмельницькій області

Єдиний майновий комплекс державного підприємства "Закупнянський кар'єр" регіональне відділення Фонду державного майна у Вінницькій та Хмельницькій областях продало харківській компанії "Сухий порт".

Хоча аукціон із продажу Закупнянського кар'єру відбувся ще у лютому, через дискваліфікацію переможця – ТОВ "Ендюренс Агро" оформлення документів затягнулося. Після цього право придбання лота перейшло до "Сухого порту". Покупець сплатив 62,4 млн грн., у тому числі 10,4 млн грн. податку на додану вартість.

ТОВ "Сухий порт", який зареєстровано у 2011 році, спеціалізується на оптовій торгівлі. Серед власників компанії інвестиційний фонд "Нортвуд" бізнесменів Олександра Кисельова та Дмитра Чурилова з Дніпра, які займаються виробництвом вапна та гіпсових сумішей.

Закупнянський кар'єр займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю.

Підприємство розробляло Ковалівське родовище вапняків.

Його активи – це великогабаритне та спеціалізоване виробниче обладнання.

Читайте також