BlackRock очікує початок торгівлі спотовими ETF пенсійними та суверенними фондами добробуту

BlackRock очікує початок торгівлі спотовими ETF пенсійними та суверенними фондами добробуту

Глава підрозділу цифрових активів BlackRock допомагає пенсійним фондам, цільовим фондам та суверенним фондам добробуту дізнаватися про нові спотові біткойн-ETF-продукти

За нинішнім затишшям, ймовірно, буде нова хвиля інвесторів іншого типу, сказав Роберт Мітчник, голова відділу цифрових активів BlackRock, найбільшої у світі компанії з управління активами.

Найближчими місяцями фінансові установи, такі як суверенні фонди добробуту, пенсійні фонди та цільові фонди, можуть почати торгувати спотовими ETF, сказав Мітчник.

«Багато з цих зацікавлених фірм – чи говоримо ми про пенсії, пожертвування, суверенні фонди добробуту, страховиків, інших керуючих активами, сімейні офіси – ведуть постійні дослідження та переговори – сказав Мітчник. І цей інтерес не новий: BlackRock вже кілька років розповідає про биткойни установам такого роду.»

Незадоволений попит на довгоочікувані ETF призвів до того, що з моменту їх схвалення в січні цих продуктів накопичилося понад $76 млрд. На даний момент деякі зареєстровані інвестиційні консультанти (RIA), група консультантів з питань добробуту, вже пропонують IBIT ETF від BlackRock. Очікується, що наступним кроком стане необмежена пропозиція біткойн-ETF клієнтам великих консалтингових компаній, таких як Morgan Stanley.

BlackRock подала заявку на створення ефірного (ETH) ETF ще в листопаді минулого року, після чого генеральний директор Ларрі Фінк розповів про потенціал токенізації, представлення традиційних активів у блокчейнах.

Але ефірний ETF порушує питання про те, як BlackRock навчатиме клієнтів, враховуючи складність екосистеми блокчейну Ethereum.

"Коли ми думаємо про цей простір, ми бачимо потенціал цифрових активів, які принесуть користь нашим клієнтам і ринкам капіталу, з акцентом на три області: криптоактиви, стейблкоіни та токенізація", - сказав Мітчник.

Читайте також