KKR планує створити другий Азіатський фонд нерухомості на суму $2,5 млрд

KKR планує створити другий Азіатський фонд нерухомості на суму $2,5 млрд

Фонд інвестуватиме в активи нерухомості на ринках, включаючи Японію, Австралію та Південно-Східну Азію

ККР створює другий фонд нерухомості в Азії, плануючи витратити від $2 млрд до $2,5 млрд у всьому регіоні.

З кінця 2022 року новий фонд накопичив близько $600 млн, і американська інвестиційна компанія прагне завершити збір коштів до кінця 2024 року - початку 2025 року.

За словами одного з джерел, подібно до першого азіатського фонду нерухомості KKR, який закрився в січні 2021 року, другий використовуватиме опортуністичну стратегію, інвестуючи в активи нерухомості на ринках, включаючи Японію, Австралію та Південно-Східну Азію.

За словами джерел, остаточна сума залучених коштів та строки закриття фонду можуть змінитися залежно від ринкових умов.

Рішення KKR відбувається у скрутний час для збору коштів у всьому світі, оскільки більш висока вартість запозичень та економічна невизначеність змушують інвесторів насторожитися. Однак були й позитивні моменти, як-от приватне кредитування або нерухомість на деяких ринках Азії.

Один із них — Японія, де низькі відсоткові ставки залучають інвесторів. За даними Jones Lang LaSalle, обсяг інвестицій у комерційну нерухомість у країні в першій половині 2023 року підскочив на 52% порівняно з роком раніше, тоді як у всьому світі він упав на 54%.

Хоча обсяг інвестицій у нерухомість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні цього року впав, це падіння становить лише половину зниження в Америці та Європі, повідомляє JLL. Такі сектори, як багатоквартирні будинки або готелі, також, як і раніше, залучають інвесторів у регіон.

KKR залучила $1,7 млрд для свого першого фонду нерухомості в Азії, який закрився у січні 2021 року. Надходження були використані для інвестицій у такі активи, як Namsan Green Building у Сеулі та готель Hyatt Regency у Токіо.

Нью-йоркський гігант прямих інвестицій зосередив свою увагу на бізнесі в Азії, останніми роками залучив $15 млрд для четвертого азіатського фонду викупу, а також для своїх перших кредитних фондів та фондів нерухомості у регіоні.

Читайте також