Microsoft інвестує $1,7 млрд у розвиток ШІ та хмарних технологій в Індонезії

Microsoft інвестує $1,7 млрд у розвиток ШІ та хмарних технологій в Індонезії

Корпорація Microsoft інвестує $1,7 млрд у створення інфраструктури хмарних обчислень та штучного інтелекту в Індонезії

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла оголосив про витрати, які будуть здійснені протягом чотирьох років. Компанія також пообіцяла допомогти навчити 2,5 млн осіб у Південно-Східній Азії навичкам штучного інтелекту, у тому числі 840 тисяч в Індонезії.

Microsoft та її конкуренти, такі як Google, що належить Alphabet Inc., та Meta Platforms Inc., борються за домінування у сфері ШІ. Фірма з Редмонда, штат Вашингтон, найцінніша компанія у світі, об'єднала зусилля з OpenAI, щоб кинути виклик Google, який лідирує протягом двох десятиліть в області інтернет-пошуку.

Компанія Microsoft робить ставку на генеративні технології штучного інтелекту, щоб повернути собі лідерство, та розглядає Азію як великий ринок та кадровий резерв.

Індонезія готова запропонувати Microsoft стимули для інвестицій, заявив на заході міністр із координації морських та інвестиційних справ Лухут Панджаїтан.

Країна запропонувала острів Балі та нову столицю країни Нусантару як потенційні місця для розміщення дослідницького та дата-центру Microsoft, повідомив журналістам міністр інформації та комунікацій Буді Аріє Сетіаді.

Наделла, який очолив Microsoft 10 років тому, відкрито говорив про потенціал цієї технології у Південно-Східній Азії. Цей регіон швидко перетворюється на конкурентне поле битви і виробничу базу для американських компаній, які шукають альтернативу Китаю, який бореться з обмеженнями, що зростають, на експорт американських технологій.

Читайте також