Власники парфумерних брендів Rabanne та Byredo залучили €2,6 млрд у ході IPO

Власники парфумерних брендів Rabanne та Byredo залучили €2,6 млрд у ході IPO

Іспанська група компаній краси та парфумерії Puig Brands SA і залучила €2,6 млрд, оцінивши акції у верхній частині ринкового діапазону у найбільшому лістингу Європи цього року

Фірма Puig, що базується в Барселоні, і її акціонери продали 106,5 млн акцій по €24,50 за штуку.

Згідно із заявою, за ціною IPO ринкова вартість Puig становитиме €13,9 млрд. У результаті лістингу було отримано замовлення на кількість доступних акцій у кілька разів більше.

Лістинг Puig, компанії, заснованої понад сто років тому, сприяє широкому відродженню первинних публічних розміщень акцій у Європі цього року. За даними, зібраними Bloomberg, загалом компанії регіону цього року залучили близько $8,6 млрд.

Компанія Puig, якою управляє третє покоління сім'ї засновників під керівництвом Марка Пуч Гуаша як генерального директора, насамперед займається продажем ароматів. У його портфоліо входять такі бренди, як Rabanne, Carolina Herrera та Jean Paul Gaultier, а також нещодавні придбання, такі як нішеві парфумерні будинки Byredo або Artisan Parfumeur. В останні роки компанія Puig також посилила пропозицію косметики та засобів догляду за шкірою, купивши Charlotte Tilbury.

Після лістингу сім'я Пуіг володітиме більш ніж 90% прав голосу через свої акції класу А, кожна з яких має п'ять голосів порівняно з одним для акцій класу B, йдеться у проспекті.

Goldman Sachs Group Inc. та JPMorgan Chase & Co. очолюють IPO, а Bank of America Corp., BNP Paribas SA, CaixaBank SA та Banco Santander SA виступають спільними букранерами. Очікується, що акції торгуватимуться 3 травня на Мадридській фондовій біржі під символом PUIG.

Читайте також