Google запускає другий Фонд підтримки українських стартапів обсягом $10 млн

Google запускає другий Фонд підтримки українських стартапів обсягом $10 млн

Компанія Google за сприянням Мінцифри починала приймати заявки на другий етап Фонду підтримки Google для стартапів в Україні у розмірі $10 млн

Як повідомила прес-служба Мінцифри, українські стартапи зможуть отримати до $100 тис. Ці кошти можна вкласти у відновлення бізнесу, який постраждав через війну, масштабування чи створення нового продукту для виконання завдань компанії.

Основними вимогами для претендентів на фінансування є наявність зареєстрованої юридичної особи в Україні та MVP, яка має потенційний комерційний успіх та цінність для користувачів.

Пріоритет надаватимуть компаніям, які використовують штучний інтелект.

Крім фінансування, Google може надати стартапам додаткові $350 тис. у вигляді кредитів Google Cloud. Стартапи отримають доступ до інноваційних рішень та продуктів Google та зможуть розширити можливості для розвитку команд, йдеться у повідомленні.

Михайло Федоров, віце-прем'єр із розвитку інновацій, освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації заявив: «Google for Startups Ukraine Support Fund вже виділив $5 млн для підтримки українських стартапів. Запуск другого Фонду підтримки в $10 млн – це можливість компаніям не просто розвиватися та створювати нові продукти, а й зробити внесок у відновлення економіки країни.»

Читайте також