ЄС та США обговорюють узгодження контролю над інвестиціями у Китай

ЄС та США обговорюють узгодження контролю над інвестиціями у Китай

Обидва партнери прагнутимуть узгодити свої підходи до перевірки вихідних інвестицій, щоб не допустити загрози своєї нацбезпеки

Європейський Союз та США обговорюють можливість тісної співпраці щодо усунення ризиків, пов'язаних з інвестуванням у чутливі технології у таких країнах, як Китай.

Обидва партнери прагнутимуть узгодити свої підходи до перевірки вихідних інвестицій, «щоб не допустити, щоб капітал, досвід та знання наших компаній підтримували технологічні досягнення стратегічних конкурентів і таким чином створювали загрозу нашій національній безпеці».

Високопосадовці ЄС та США хочуть використовувати засідання Ради з торгівлі та технологій, яке відбудеться 30-31 травня, для зміцнення своєї співпраці у вирішенні проблем напористого підйому Китаю та проблем, пов'язаних із вторгненням росії в Україну.

Після вторгнення в Україну економічна безпека стала пріоритетним завданням для країн Великої сімки. Посадовці обговорюють, як краще координувати інструменти, включаючи перевірку інвестицій та експортний контроль, водночас вони вивчають нові варіанти політики, доступні для цілісного усунення ризиків національної безпеки, що їх створюють деякі країни.

Обидва партнери розпочали виявлення мережі підприємств третіх країн, які отримують вигоду від державних або контрольованих державою інвестиційних фондів.

Читайте також